”De kommer rösta på sd – tack vare högfärdiga politiker inom Stockholms tullar”

Lars Håkan Halldin
”Jag vill ta debatten med SD i bygdegård efter bygdegård, ring mig så skall jag debattera så folket inser att SD är ett dåligt alternativ”, skriver Eksjöpolitikern Lars-Håkan Halldin (c) i ett inlägg på Landsbygdidag där han befarar att sverigedemokraterna kommer att växa sig ännu starkare.

Han kommer som en president, Åkesson. Polisen kommer ett par timmar före, undersöker omgivningen och sätter upp kravallstängsel. Sedan kommer bussen, BMW med Åkesson och valcirkusen. Polisen eskorterar dem till platsen för torgmötet. Inte ens statsministern omges med så rigorösa säkerhetsåtgärder.

Folkvandring
Jag var hos doktorn med mitt onda hjärta men jag beslöt att utsätta hjärtat för än mer påfrestning. Jag besökte Jimmie Åkessons möte i Forserum.
Publiken strömmade till. Det kom femtio personer, sedan kom sjuttiofem till och så sjuttiofem till, sedan ytterligare hundra. Vi var trehundrafemtio personer, jag räknade dem alla. Skulle jag lagt till alla de invandrare som lyssnade från öppnade fönster så kunde jag lagt till femton personer. Dessutom var ett tjugotal poliser på plats och ett antal journalister. Så var det en motdemonstrant som vände Åkesson ryggen tappert.
Hade en normalpolitiker haft lika många besökare skulle det betecknats som folkvandring.

Byggt Sverige
Jag gick runt och pratade med publiken i Forserum. Det var gamla fabriksarbetare, tjänstemän, bönder, pensionärer och en annan invandrare. Alla har byggt Sverige.
Som jobbaren sa: inte har alliansen lyckats, de har tredubblat arbetslösheten, det var under deras era jag blev arbetslös.
”De har lurat mig på Pensionen”, säger en äldre man. En arg dam konstaterar: vad har vi i EU att göra. Bonden som känner sig lurad och rädd för att Folk- och Miljöpartiet skall ta brödet ur munnen på honom. Man känner att detta är Åkessons folk. Alla människorna ser slitna ut efter många år av hårt arbete. Det är dessa som insuper Åkessons budskap.
Varför har det blivit så? Ja grunden är Alliansens nonchalans, jag säger som Åkesson ”är det någon här som fått några av regeringens 250 000 nya jobb”… nej så är det.

Högfärdiga bunkerpolitiker
Vi har högfärdiga bunkerpolitiker som inte vågar ta debatten med SD. De skulle aldrig våga ställa sig i en talarstol i en öppen debatt diskutera med SD. De högfärdigas problem är att en stor del av det egna partiet tycker som Åkesson, även i invandrarfrågan. LO kan aldrig ta en debatt med SD. Risken är uppenbar att en majoritet säger: ”håll käft” vi tycker som SD.

Allt beror på att vi vågar inte ta debatten med SD i bygdegårdar eller folkets hus. Vi låter tokvänstern föra vår talan. Åkesson behöver bara peka på tokvänstern och säga: är det dem eller mig ni behöver. Svaret blir ett rungande bifall till Jimmys samhällsprogram. Tokvänstern hör hemma på sophögen.

Sanna mina ord: SD blir Sveriges näst största parti och går om Moderaterna kanske redan i valet om fyra veckor. Problemet med svensk politik är inte SD. Problemet är M, Fp, C, S, Mp och S. De är så fisförnäma och rädda för frågorna som SD driver. De har inte stämt i bäcken utan nonchalerat frågeställningen kring SD.

”Migrationsverket skiter i invandrarna”
Tyvärr har liberalerna fått driva frågorna om invandringen hur opinion skall bildas. Folkpartiets invandringspolitik står ljusår från verkligheten i Forserum. Som en farbror sa till mig: ”Migrationsverket och politiken de skiter väl i invandrarna, de gör som Fariséen i templet, står inför våra vanligaste massmedia, bockar och talar om hur många goda gärningar de gjort#.
”Jag skall säga dig Halldin”, säger en dam som känner mig. ”De är ledsna de här människorna tusen mil hemifrån, oroliga för nära och kära de gråter sig till sömns men det gör inte Migrationsverket de sover på sidenlakan. De gör inte ett skit för dessa människor de sänder inte ens brev till dem på deras hemspråk. Inte några kontaktpersoner, inga jobb och ingen framtid”. De kommer rösta på SD de också det är problemet i ett nötskal. Tack vare högfärdiga Svenska politiker som finns inom Stockholms tullar.

Lars-Håkan Halldin
Eksjö

Share This Post