Köp julmat från svenska landsbygden

”En tanke som vi i Landsbygdspartiet Oberoende vill skicka med inför julhandlingen är att Sverige har en av världens bästa djurskyddsregler. Köp av lokala produkter stödjer det lokala näringslivet”, skriver företrädare för Landsbygdpartiet Oberoende på Landsbygdidag Debatt.

”Vid juletid är det många som har möjligheten att träffa släkt och vänner över en bit god mat. Kanske dukas det då upp skinka, revbensspjäll, ägg, kyckling, köttbullar och mycket annat gott.
En tanke som vi i Landsbygdspartiet Oberoende vill skicka med inför julhandlingen är att Sverige har en av världens bästa djurskyddsregler. I Sverige behandlar man inte djur med antibiotika annat än vid sjukdom och då bara om det föreskrivs av veterinär, aldrig i tillväxtssyfte. Vi doppar inte kycklingar i klor och köper man dessutom från en lokal eller regional producent så slipper vi långväga transporter som tär på miljön. Köp av lokala produkter stödjer det lokala näringslivet. Köp av svenskproducerat visar också att man stödjer den lagstiftning vi i Sverige har tagit fram för bästa möjliga djurskydd och matkvalitet. Något som vi , och vi hoppas fler, ställer upp på.

Johan Berg, Magnus Malmsten, Anders Leijonhielm
Landsbygdspartiet Oberoende

Share This Post