Om Landsbygdidag

Kor1
Landsbygdidag – ny sajt för svenska landsbygden
”Nu satsar vi på landsbygden”, säger Bo G Lundberg, ansvarig utgivare för nättidningen Höglandsnytt som nu lanserar opinions- och nyhetssajten Landsbygdidag.se.

Den svenska landsbygden har under lång tid befunnit sig i medieskugga och i kulturell skugga av större städer.
2014 hoppas vi att det vänder och att landsbygdsfrågor får inverkan på valet. Den nischade sajten Landsbygdidag.se ska bidra till ökat fokus på landsbygden.

”Det här är vårt strå till stacken. Behovet av en nischad nättidning för svenska landsbygden är stort ”, säger Henrik Simonsen, redaktionschef för Höglandsnytt, en av Smålands äldsta (grundad 1998) och största nättidningar.
Landsbygdidag kommer att innehålla opinionsmaterial, rapportera om debatten i landsbygdsfrågor och ta upp aktuella nyheter.

”Tiden talar för landsbygden. Småskalighet, ren miljö, närheten till natur och trygghet tillhör framtiden”, säger Henrik Simonsen.
Landsbygdidag är helt politiskt och religiöst oberoende.
”Vi tar ingen politisk ställning men vi tar ställning för landsbygden”, säger Henrik Simonsen.
Landsbygdidag tar inte heller ställning i frågor om varg, vindkraft, allemansrätt eller andra liknande ”heta frågor”.

Landsbygden i Sverige förtjänar en egen nättidning
Landsbygd Idag drivs av Mariannelundguide AB (landsbygdsutveckling sedan 2009) och nättidningen Höglandsnytt (lokala nyheter på nätet sedan 1998), båda djupt förankrade i den nordsmåländska landsbygden.
Åsiktsyttringar på ledarsida ska inte tolkas som Landsbygdidags bestämda inställning i en fråga utan ses som en av flera möjliga ståndpunkter i aktuellt ämne.

Post Comment